Kontakt

  KONTAKT

KONTAKT

tel: 534 132 478
e-mail: sklep@egusti.pl
pon-pt w godz. 800-1600
PRZEJDŹ   DO   KONTAKTU       


Polityka prywatności


Niniejszy dokument określa politykę prywatności prowadzoną w sklepie internetowym eGusti.pl. zwanego dalej sklepem internetowym.

Sklep internetowy eGusti.pl szanuje prawo do prywatności i ochrony danych osobowych wszystkich swoich Użytkowników. Polityka prywatności, o której mowa określa zasady gromadzenia, przetwarzania oraz wykorzystywania danych  uzyskanych od Użytkowników przez sklep internetowy eGusti.pl, działający pod adresem URL: www.egusti.pl.

Sklep internetowy eGusti.pl daje zapewnienie, że wszelkie dobrowolnie uzyskane dane osobowe, są przechowywane i zabezpieczone  według wymagań jakie nakazuje Polskie prawo w szczególności:

  1. Ustawa o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926 ze zm.).
  2. Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2002 r. Nr 144 poz. 1204 ze zm.).
  3. Ustawa o ochronie niektórych usług świadczonych drogą elektroniczną (Dz.U. 2002 r. Nr 126 poz. 1068 ze zm.).

 

Sklep internetowy pozyskuje informacje i dane o swoich Użytkownikach w następujący sposób:

  • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje lub dane osobowe.
  • poprzez zapisywane na urządzeniach końcowych pliki cookies
  • poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.

 

Wszystkie dane osobowe w sklepie internetowy są uzyskiwane dobrowolnie. W każdej chwili każdy użytkownik naszego sklepu może aktualizować, zmieniać bądź usuwać swoje dane osobowe. Użytkownik może tego dokonać poprzez logowanie się na swoje konto na stronie www.egusti.pl lub kontaktując się z Biurem Obsługi Klienta. Sklep internetowy eGusti.pl, zobowiązuje się do korzystania danych osobowych wyłącznie do celów, na które Użytkownik wyraził zgodę.

 

Administrator bazy danych osobowych

Administratorem bazy danych, osobowych (zwany dalej Administratorem) w sklepie eGusti.pl, który jest odpowiedzialny za utrzymanie bazy, oraz przetwarzanie danych w niej zawartych jest właściciel sklepu:

F.H.U American Dream
ul. Centralna 351
32-440 Sułkowice
NIP: 8722227065
REGON: 364531696
tel. 534 132 478

Dane uzyskane i przechowywane w bazie danych osobowych obejmują: Imię, Nazwisko, adres zameldowania oraz adres do korespondencji, numer telefonu i adres e-mail. Administrator wskazanych wcześniej danych osobowych zobowiązuje się do przechowywania ich w bezpieczny sposób oraz przetwarzania w celach realizacji zamówień lub w celach marketingowych, na które Użytkownik wyraził zgodę.

 

Udostępnianie informacji

Wszystkie wskazane powyżej dane osobowe jakie są przechowywane przez Administratora nie są udostępniane nikomu, lub są udostępniane wyłącznie za zgodą Użytkownika.

W celu realizacji zamówienia sklep internetowy może udostępnić dane o Użytkowniku podmiotom takim jak: Firma kurierska Siódemka, Poczta Polska, systemom płatności :PayU. Sklep internetowy nie ma dostępu do informacji takich jak: numer karty kredytowej, informacji do logowania do banków, gdyż dane te są przetrzymywane i uwierzytelniane przez wskazane do realizacji transakcji systemy płatności lub banki.

 

Bezpieczeństwo przesyłanych danych

Sklep internetowy eGusti.pl, jest wyposażony w certyfikat SSL. Certyfikat SSL jest to wirtualne narzędzie, które ma na celu zapewnić oraz zagwarantować poufność danych przesłanych do sklepu drogą elektroniczną.

Każdy Użytkownik sklepu eGusti.pl po wejściu na naszą stronę jest informowany o zastosowaniu certyfikatu SSL w zależności od używanej przeglądarki, w większości przeglądarek jest to znaczek kłódki i zmieniony adres zaczynający się od protokołu „https://...”. Należy pamiętać, że po zakończonej sesji z logowaniem należy się wylogować, gdyż samo zamknięcie karty lub okna przeglądarki nie kończy sesji.

Sklep internetowy eGusti.pl dokłada wszelkich możliwych starań aby zakupy oraz transakcje prowadzone w sklepie były bezpieczne. Bezpieczeństwo Klientów sklepu eGusti.pl, zależy również od ich samych, dlatego prosimy aby wszystkie loginy i hasła, które są używane podczas logowania do sklepu i systemów płatniczych oraz banków, były poufne.

 

Działania marketingowe i Newsletter

W ramach sklepu eGusti.pl prowadzony jest również Newsletter, w którym zamieszczone są informacje na temat aktualnych promocji, zniżek, nowych kolekcji i produktów oraz konkursów. Każdy użytkownik może zapisać się na Newsletter, który będzie otrzymywał drogą elektroniczną podając swój adres e-mail. Każdy użytkownik, który zapisze się na Newsletter, zgadza się na przesyłanie informacji o charakterze marketingowym. Sklep eGusti.pl, nie udostępnia nikomu zgromadzonych w ramach Newslettera adresów e-mail, zgodnie z prowadzoną przez sklep polityką prywatności. Każdy użytkownik Newslettera  może z niego zrezygnować w dowolnym czasie używając zakładki Newsletter.

 

Analizy sklepowe

Sklep internetowy korzysta z narzędzi analiz ruchu sieciowego np. Google Analitics poprzez pliki cookies oraz adresy IP. Dane w plikach cookies są anonimowe i nie można ich zidentyfikować (Więcej o polityce wobec plików cookies sklepu internetowego eGusti.pl znajdziesz tutaj). Narzędzia do analizy mogą tworzyć wirtualne profile użytkowników do celów statystycznych oraz do ciągłego udoskonalania sklepu.

 

IP Użytkowników

Każdy użytkownik sklepu internetowego jest anonimowy do chwili kiedy się nie zarejestruje bądź nie wypełni formularza dostawy. Adres IP jest wykorzystywany przez sklep wyłącznie do analiz statystycznych. Żaden adres IP nie jest udostępniany podmiotom trzecim oprócz udostępnienia na wniosek podmiotów uprawnionych przez prawo (np.: organy ścigania, sądy, prokuratura).

 

Powyższa polityka prywatności została przygotowana dla sklepu eGusti.pl. Nie uwzględnia ona polityki prywatności innych stron internetowych, do których linki mogą pojawić się na stornie sklepu eGusti.pl